Seniorsko prvenstvo Srbije prvi put u našem gradu /  31. Međunarodni Džudo turnir „8. Mart“, Zrenjanin, 09.03.2013. godine


Narednog vikenda, odnosno u subotu, 16.03.2013. godine, Kikinda će biti domaćin najboljim srpskim borcima u konkurenciji seniora i seniorki i tim povodom javnosti su se obratili predstavnici DžK Partizan:

Naime, naš klub će prvi put u svojoj 45 – godišnjoj istoriji biti u prilici da organizuje državno prvenstvo za seniore. Nakon organizacije državnih prvenstava za kadete, juniore i mlađe seniore, balkanskog šampionata za kadete i juniore, ligaških takmičenja, kao i svojih klubskih takmičenja, naš klub je dobio poverenje od nacionalnog saveza da organizuje najvažnije takmičenje za DžSS u jednoj kalendarskoj godini. Zato ovu organizaciju mi doživljavamo kao veliku čast i obavezu, te ćemo se potruditi da u subotu u Kikindi još jednom bude praznik džudoa.
Biće to u svakom slučaju prava poslastica za ljubitelje džudoa i uopšte ljubitelje sporta, odnosno prilika da se na delu uživa u veštinama najboljih srpskih džudista, a takođe i u znanju kikindskih boraca i onih koji su potekli u našem klubu. Naš klub je oduvek bio rasadnik talenata i sigurno je da će za neku od medalja konkurisati Denis Jurakić i Božo Elezović, kao i naši nekadašnji članovi Ilija Ciganović i Filip Križan. Zato pozivamo sve kikinđane da u subotu u 11 časova, dođu u SC Jezero, da podrže naš klub, pa da zajedno uživamo u čarima džudo sporta.
  - Predsednik kluba Svetislav Vukmirica.


Nakon održane izborne skupštine kluba, novo rukovodstvo kluba je usvojilo određene smernice, ciljeve i planove kluba, koje su i dalje velike sa željom neprestanog napretka.

Danas na početku našeg mandata mi ističemo velike ambicije, a to je pre svega da se nastavi sa kvalitetnim radom zahvaljujući kojem je DžK Partizan postao prepoznatljiv u našem gradu, ali i šire. Želimo da jedan od sinonima za Kikindu bude Džudo klub Partizan i da po tome naš grad bude prepoznatljiv. Zato nam je cilj da se u klubu stvori nova šampionska generacija, koja će ponoviti uspeh kluba iz 2006. godine kada je osvojena titula prvaka Super Džudo Lige Srbije. Takođe, nam je cilj da odemo korak dalje i da nakon toga klub bude učesnik Lige šampiona Evrope i što da ne napadne i osvoji sam vrh.
Zatim, želimo da poboljšamo uslove za rad u samom klubu, te kroz realizaciju međunarodnih projekata, kao i uz podršku lokalne samouprave, pokrajine i države Srbije, Kikinda postane regionalni džudo centar. Smatramo da na taj način možemo da rešimo pitanje prevoza, nabavku novih strunjača, otvaranje novih sekcija i izgradnju nove, veće i adekvatne džudo sale. Naš klub to zaslužuje, a ujedno i ima snage i volje za realizaciju svega navedenog.
- Predsednik skupštine kluba Miloš Pejakov.


Da bi uspeli u svojim namerama moramo imati odgovarajuću pomoć i podršku nadležnih organa na svim nivoima počev od lokalne samouprave. Smatramo da ista još uvek nije na željenom i zasluženom nivou i zato ćemo insistirati i dati svoj doprinos u izgradnji i usvajanju Strategije kikindskog sporta sa jasnim i primenjivim kriterijumima.
Kikindskom sportu nedostaje sistem i zato po rezultatima kaskamo za drugim opštinama i gradovima, počev od susednom nam Zrenjaninu, pa na dalje. Jednostavno, sportisti su najbolji ambasadori sredina u kojoj žive i u kojoj su potekli i zato se na ovom planu moraju preduzeti radikalni koraci i odgovarajuće mere.
Mi kao najuspešniji i najorganizovaniji klub ćemo dati svoj doprinos i na ovom polju, povući ćemo prve korake i iskreno se nadamo da ćemo u tome dobiti široku podršku. Prosto, rezultati moraju biti merljivi, a skala uspešnosti, na osnovu koje se rangiraju klubovi i na osnovu koje se dodeljuju budžetska sredstva, mora biti klizna i da uvažava sve uočene promene. Rad i rezultati moraju biti nagrađeni, jer je to jedini način da se izbegne uravnilovka, a samim tim i apatija koja biva prouzrokovana istom.
- Član Upravnog odbora Aleksandar Korać.
31. Međunarodni Džudo turnir „8. Mart“, Zrenjanin, 09.03.2013. godine

Predmetni turnir je održan u novoj Kristalnoj dvorani u Zrenjanini i na istom je nastupilo oko 450 takmičara u tri uzrasne kategorije. Domaćin, Džudo klub Proleter Zrenjanin je svoje takmičenje organizovao na veoma kvalitetan način i na pravi način dao svoj doprinos u razvoju džudo sporta.

Rezultati:

Mlađi poletarci :
1. Milorad Barbul, ktg 22 kg, 2. mesto,
2. Luka Mićić , ktg 31 kg, 1. mesto.

Poletarci:
1. Minja Stanaćev, ktg 46 kg, 3. mesto,
2. Jovan Gašić, ktg + 50 kg, 3. mesto.

Mlađe pionirke :
1. Nevena Milić, ktg 40 kg, 3. mesto.

Mlađi pioniri :
1. Slobodan Bakić, ktg +66 kg, 1. mesto.


Treneri
Jelena Krvopić
Vanja Šamu

Dopis sa konferencije i izveštaj iz Zrenjanina u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.


Galerija fotografija:

Zrenjanin:

Konferencija za štampu povodom Seniorskog prvenstva Srbije: