Prvenstvo Srbije za seniore, Kikinda, 16.03.2013. godineU subotu, 16.03.2013. godine naš klub je bio organizator pojedinačnog Prvenstva Srbije za seniore. Na istom se okupilo sve najvrednije što srpski džudo ima u ovom trenutku, odnosno nastupilo je 100 takmičara u muškoj i 52 u ženskoj konkurenciji.

U svakom pogledu, bilo je ovo veoma kvalitetno takmičenje i prava poslastica za ljubitelje džudoa i sporta uopšte. Uspeli smo u svojim namerama, bili smo dobri domaćini, organizatori, ostvarili željene rezultate i istovremeno se zahvalili onima koji su svojim rezultatima obeležili proteklih 45 godina. Naime, plakete su dobili Duško Gavrilov, Radmila Lejić, posthumno Dragan Ciganović, Jožef Detari, Lajoš Kobleher, Dragoslava Živković, Tijana Radić, Filip Križan i Ilija Bogunović, kao i opština Kikinda, Džudo savez Vojvodine i Džudo savez Srbije. Zatim samo takmičenje je bilo organizovano po svim predviđenim standardima i normama i na način koji potpuno afirmativno deluje na naš sport.

S druge strane, Denis Jurakić je u svojoj kategoriji do 60 kilograma uspeo da osvoji titulu šampiona i da na taj način uđe u istoriju našeg kluba. Pokazao je da poseduje kvalitet i zrelost potrebnu za jednog sportskog šampiona i reprezentativca naše države. Na visini zadatka je bio i Božo Elezović, dobro se borio i pokazao da je i pred njim blistava karijera. Takođe, dostojan nastup su imali i Nevena Grubišić, Borislav Kenjalo i Gavrilo Pilipović, koji su ostvarili rezultate u skladu sa njihovim trenutnim mogućnostima. Izvanredan rezultat je ostvario i naš nekadašnji član Ilija Ciganović, koji je uspeo da pred kikindskom publikom odbrani titula prvaka Srbije u kategoriji do 66 kilograma.

U svakom slučaju iza nas je još jedna velika akcija, a pred nama novi izazovi i veliki događaji. Pre svega u nedelju, 24.03.2013. godine organizovaćemo 5. Memorijalni džudo turnir „Dragan Ciganović – Ciga“ i biće to prilika da ponovo uživamo u čarima džudo sporta i da istovremeno očuvamo sećanje na našeg Cigu.Predsednik kluba
Svetislav Vukmirica

Dopis u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.


Ostvareni rezultati: Kategorija -48 kg
  Kategorija -52 kg
 

Kategorija -57 kg


Kategorija -63 kg
 

Kategorija -70 kg
 
Kategorija -78 kg
 

Kategorija +78 kg
 

Kategorija -60 kg
 

Kategorija -66 kg
 

Kategorija -73 kg
 

Kategorija -81 kg
 

Kategorija -90 kg
 

Kategorija -100 kg
 

Kategorija +100 kg
 
Plasman po klubovima u ženskoj konkurenciji: Plasman po klubovima u muškoj konkurenciji:  
Kompletan izveštaj u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Plasmane u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Žrebne liste u ženskoj konkurenciji u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Žrebne liste u muškoj  konkurenciji u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Plasmane po klubovima  u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Kompletan spisak učesnika i učesnica po kategorijama u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Galerija fotografija:


ooooo