Pokrenuta akcija "Fair Play je pobeda"


Shodno odluci Vlade Republike Srbije da 2013. godinu proglasi Godinom tolerancije i ferpleja u sportu, Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo je akciju „Ferplej je pobeda“, u cilju promocije ferpleja i sprečavanja nasilja na sportskim terenima.

Akcija je zvanično počela 1. februara kada su javni čas u beogradskoj osnovnoj školi „Karađorđe“ održali naši proslavljeni fudbaleri direktor mlađih selekcija reprezentacije Savo Milošević i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihailović.


Drugi javni čas održan je u selu Sirča kod Kraljeva, kada su o fer-pleju govorili košarkaška legenda Vlade Divac, bivši kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Željko Tanasković i bivši atletičar Dane Korica. Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić otvorila je treći javni čas tolerancije i fer-pleja u najvećoj školi u Srbiji, Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Vinči. Ovaj put podršku ministarki pružili su mladi fudbaleri Crvene zvezde i Partizana Darko Lazović i Lazar Marković i svojim primerom pokazali da ta dva kluba mogu zajedno.Plan je da u organizaciji Ministarstva omladine i sporta naši poznati sportisti obiđu gotovo svaki veći grad u Srbiji u okviru „Ferplej karavana-Ferplej je pobeda“i da kroz javne časove deci prenose ideju tolerancije i poštovanja protivnika.

 

I Judo savez Srbije i Judo klub Partizan Kikinda će tokom kalendarske 2013. godine vršiti promociju ove akcije.


Video: