Olimpijci na prijemu kod Predsednika Srbije Tomislava Nikolića
Predsednik Judo kluba  Partizan Kikinda i predsednik Upravnog Odbora Judo saveza Srbije Svetislav Vukmirica danas je bio jedan od počasnih gostiju na prijemu za sportiste olimpijce naše zemlje koji je upriličio predsednik Srbije Tomislav Nikolić na Andrićevom vencu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas olimpijcima zastavu koju će nositi na otvaranju, a sportisti su od Olimpijskog komiteta dobili i amajliju, stilizovanu Pančićevu omoriku.

Nikolić je na prijemu u predsedništvu čestitao sportistima na plasmanu na Igre u Londonu, a unapred i na „viteškom ponašanju“, i pozvao ih je da donesu radost gradjanima Srbije.

-Želim da vam kače medalje u Londonu. Već predstavljate Srbiju, a želim vam i da nas obradujete…’Ajde pokažite da imamo i mi čemu da se radujemo…Čestitam vam i na viteškom ponašanju dostojnom olimpijaca- rekao je Nikolić.

-Radovaćemo se svakom vašem uspehu. Želim da vam kažem da je Srbija uz vas. Neću da vas opterećujem, ali znajte da ćemo gledati svako vaše takmičenje. Mnogo sreće i živela Srbija!-rekao je predsednik okupljenim olimpijcima.Nikolić je zastavu uručio predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vladu Divcu.

Olimpijci su na poklon dobili ogrlice sa metalnim priveskom stilizovane Pančićeve omorike i grba Srbije.

-Hteli smo da svakom članu damo nešto što je samo naše, amajliju sa Pančićevom omorikom. Dragi olimpijci, neka vam ova amajlija donese sreću i uspeh i neka vas podseća na naše ljude koji će zajedno sa vama proživljavati sve vaše nastupe. Srećno i ne zaboravite: snaga je u nama- rekao je Divac.

Prijemu u predsedništvu prisustvovao je veći deo sportista koji još nije otišao u London.


Pored Svetislava Vukmirice, judo su reprezentovali i Predsednik Skupštine JSS Ivan Todorov, zatim reprezentativac Srbije i član srpskog olimpijskog tima Dmitri Gerasimenko i njegov trener Sergej Tabakov.

Dmitri Gerasimenko kao i uvek, i sada pred ućešće na najvećem svetskom sportskom događaju sa osmehom očekuje predstojeće Olimpijske igre.-Uveren sam da ću ispuniti očekivanja. Sa velikim entuzijazmom putujem na Olimpijske igre. Spreman sam za sve što me očekuje - istakao je Dmitri Gerasimenko.

Najveći deo ekspedicije Srbije sutra rano ujutru putuje u London čarter letom.Galerija fotografija: