Održan 4. Memorijalni džudo turnir “Dragan Ciganović – Ciga”,  Kikinda, 21.04.2012. godine


Nakon poslednje borbe, 4. Memorijalnog džudo turnira „Dragan Ciganović – Ciga“, između srpskog reprezentativca Ilije Ciganovića i hrvatskog reprezentativca Bernarda Azinovića, završila se i prelepa džudo nedelja u Kikindi.

Naime, nakon 8. Međunarodnog džudo kampa i proslave jubileja 55 godina džudoa u Vojvodini, ljubitelji džudoa i uopšte sporta su imali priliku da uživaju u odličnim borbama 68 takmičara iz 6 država našeg regiona. Bilo je puno dinamike i neizvesnosti u već pomenutoj borbi između Ciganovića i Azinovića, a takođe kvalitetan meč je viđen između vicešampiona Evrope i Sveta, Bor Barne i Gorana Prgonjića. Uspeo je naš reprezentativac da uzdrma svog rivala i da ga jedini baci na ovom takmičenju, ali je iskustvo i suvi kvalitet presudio. Na taj način je mađarski reprezenativac ponovo osvojio zlatnu medalju na našem turniru. Odličan je bio i član našeg kluba Denis Jurakić koji je u finalu savladao makedonskog reprezentativca, Velevskog. Zlatne medalje su na izuzetan način osvojili Nikola Nikolić i Aleksandar Kukolj, a svoj kvalitet su takođe potvrdili i mađarski reprezentativac, Laslo Čokai i takmičar novosadske Bezbednosti, Miroslav Begović.

U svakom slučaju iza nas je jedna  nedelja koju će svi ljubitelji džudoa pamtiti kao posebnu, a istovremeno iz koje su naši najkvalitetniji borci izašli iskusniji i spremniji za nove izazove.

Izveštaj u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Rezultate u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.
Galerija fotografija: