Međunarodni džudo kamp i 3. Memorijalni džudo turnir „Dragan Ciganović-Ciga“, Kikinda, 26 - 30.04.2011. godine


Protekla nedelja u Kikindi je svakako bila u znaku džudoa. Obe akcije, odnosno međunarodni džudo kamp i memorijalni turnir su svaki na svoj način potvrdili da je Kikinda zaistinski centar džudoa u Srbiji.

Na 7-om po redu međunarodnom džudo kampu svoje učešće je uzelo 76 boraca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Radilo se dva puta dnevno u hali SC Jezero na tatamiju veličine 500 kvadratnih metara sa akcentom na borbe u stojećem i parternom stavu. Svi učesnici su radili vredno i na pravi način iskoristili ovu priliku da podignu formu i spremno dočekaju predstojeća takmičenja.


Nakon održanog kampa, usledio je memorijalni džudo turnir na kome je svoje učešće uzelo 64 takmičara iz 5 država, odnosno Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Bila je to još jedna prilika da pravi ljubitelji sporta i džudoa uživaju u nastupima kvalitenih boraca.

Najveću pažnju na sebe skrenuli su takmičari Džudo kluba Segedin iz Mađarske,  Jurasek Laslo u kategoriji do 66 kg i novosadske Slavije, Nefedov Aleksej u kategoriji do 81 kg. Oni su u svim borbama bili više nego dominantni u odnosu na svoje rivale i stekli sve simpatije prisutne publike.

Takođe, bi izdvojio nastup naših članova, a ujedno i kadetskih reprezentativaca Denis Jurakića i Bože Elezovića. Jurakić je uspeo da trijumfuje u kategoriji do 60 kg, dok je Elezović uspeo da se probije do samog vrha u izuzetno jakoj  konkurenciji u kategoriji do 81 kg, pa da na kraju zauzme 5 mesto. U svakom slučaju pokazali su da poseduju potreban  kvalitet i da će spremno dočekati evropski šampionat, koji će se održati u junu mesecu na Malti.

Pored nespornog kvaliteta takmičara koji su nastupili na memorijalu, uspeli smo da i ovog puta u organizacionom smislu potpuno budemo na visini zadatka. Celokupna organizacija je dobila visoke ocene od strane čelnika Džudo saveza Srbije i na taj način smo istakli najozbiljniju kandidaturu za dobijanje organizacije Evropskog kupa za juniore. Takođe, na isticanje kandidature za organizaciju evropskog kupa je uticao i sav dosadašnji rad, kao i organizacija minulih takmičenja i svi kvaliteti koji se vezuju za naš klub.

Kako bilo pred nama je period kada treba učiniti dodatne napore, kako bi ispunili preostale uslove i na kraju dobili organizaciju ovog veoma značajnog takmičenja. Primera radi, Evropski kup je bodovni turnir za rang listu Evropske Judo Unije, poput ATP turnira u tenisu i održavao bi se svake godine u isto vreme, a na njemu bi svoje učešće uzimali najbolji juniori Evrope i Sveta. Naravno na putu do zacrtanog cilja će nam trebati pomoć i ostalih relevantnih subjekata, da bi se potom Kikinda upisala u mapu evropskih džudo gradova, a korist od organizacije evropskog kupa bi imali svi, počev od našeg kluba, Džudo saveza Srbije, pa do same Kikinde.


                                                                                                          Predsednik kluba

                                                                                                       Svetislav VukmiricaDokumenti za preuzimanje:

Rezultati turnira (Excel) - Preuzmi

Spisak učesnika kampa (PDF) - Preuzmi

Izveštaj organizatora (PDF) - Preuzmi


Galerije fotografija:

Fotografije sa Memorijalnog turnira

Fotografije sa turnira možete videti i preuzeti ovde.


Fotografije sa kampa


Fotografije sa kampa možete videti i preuzeti ovde.