Ivan Todorov izabran za predsednika Skupštine Džudo saveza Srbije, Svetislav Vukmirica predsednik Upravnog odbora


Redovna Skupština Džudo saveza Srbije ovoga puta imala je izborni karakter. Usvojen je Statut koji je u skladu sa novim Zakonom o sportu i izabrani su novi predsednik Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora, generalni sekretar i po prvi put i počasni predsednik Saveza.

U naredne četiri godine funkciju predsednika Skupštine obavljaće dosadašnji prvi čovek UO Ivan Todorov, dok će Upravni odbor voditi Svetislav Vukmirica.

- Zahvaljujem se svima na poverenju da tri mandata vodim Upravni odbor Džudo saveza. Sada je na to mesto izabran Svetislav Vukmirica, mlad, perspektivan kadar koji bi trebalo da doprinese daljem razvoju džudo sporta u Srbiji. Ovim smo napravili određeno podmlađivanje u Savezu, i očekujem da Vukmirica nastavi tamo gde sam ja stao i da bude još bolji od mene – rekao je Ivan Todorov, predsednik Skupštine DŽS Srbije.

Svetislav Vukmirica je istakao da je ovaj izbor potvrda njegovog dosadašnjeg rada.

- Uveren sam da će Džudo savez Srbije nastaviti sa odličnim rezultatima na svim poljima. Povrdili smo da Džudo savez nije centralistički jer sam ja iz manje sredine, dolazim iz Kikinde, ali to nije bila prepreka da dobijem poverenje za ovako važnu funkciju. Zahvaljujem se i Ivanu Todorovu na tome što je prepoznao kvalitet i ukazao mi poverenje. Očekuje nas mnogo posla, pred nama su Igre u Londonu, a potom novi olimpijski ciklus u kome želimo da džudo dodatno napreduje. U narednom mandatu članovi Nadzornog odbora biće Munir Šabotić, Sokol Ukić i Rajka Stoiljković. Na funkciju generalnog sekretara izabrana je Lidija Popović, dok su za potpredsednike izabrani Belovuković i Lazendić.

Vuk Rašović legenda srpskog džudo sporta izbran je za počasnog predsednika Džudo saveza Srbije.

Članovi Upravnog odbora DŽS Srbije su: Snežana Mihailović, Veselin Novaković, Nedeljko Đukić, Dragan Spasić, Milovan Bratić, Dobrivoje Ivezić, Miomir Mrvaljević, Milan Mijalković i Miroljub Blagojević.