Ilija Ciganović sedmi u Evropi!


Na Juniorskom Prvenstvu Evrope, koje je održano u belgijskom gradu Lomelu, od 16-18.09.201. godine, nekadašnji član našeg kluba, a sada beogradskog Rekorda, Ilija Ciganović je osvojio sedmo mesto u konkurenciji najboljih juniora Evrope.

Na putu do tog plasmana Ilija je u kategoriji do 66 kg, pobedio reprezentativce Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, a potom izgubio u četvrtfinalnom meču od takmičara iz Gruzije, koji je na kraju postao prvak Evrope. Svoju šansu da se domogne medalje, Ilija je imao u repesažnom meču protiv reprezentativca Bosne i Hercegovine, ali ga je jedna nesmotrena greška skupo koštala i morao je da se zadovolji sedmim mestom. Kako bilo, Ilija je i ovog puta potvrdio da izrasta u vrhunskog džudistu, ispred koga je lepa sportska karijera.

Pored njega dobre nastupe su imali i ostali članovi muške reprezentacije Srbije, Predrag Nikolajević ( 7 mesto ), Jovan Niškanović ( 9 Mesto ), Bojan Došen ( 9 mesto ), Mateja Glušac, Miloš Vukićević i Slavko Anđelić. Pokazali su da imaju kvalitet i karakter, te su uspeli da savladaju reprezentativce iz velikih džudo nacija poput Francuske, Rusije, Azerbejdžana, Jermenije i Mađarske.

Imajući u vidu da će većina od njih i naredne godine nastupati u ovom uzrastu, možemo sa puno optimizma da gledamo na njihovu sportsku budućnost.

 

                                                                                 Trener juniorske reprezentacije Srbije

                                                                                          Svetislav Vukmirica


Izveštaj u PDF formatu možete videti i preuzeti ovde.


Galerija fotografija:


Fotografije možete videti i preuzeti ovde.