EJU Judo Kup za kadete – Zagreb OPEN, 29. Judo turnir „8. Mart“ Zrenjanin, Prvenstvo Vojvodine za seniore

Protekli vikend je bio prepun aktivnosti za naš klub, odnosno naši takmičari su nastupali na tri fronta i ponovo ostvarili zapažene rezultate.

Naime, na Evropskom kupu za kadete, koje je održano u Zagrebu, naša dva člana, a ujedno i kadetska reprezentativca Srbije, Denis Jurakić i Božo Elezović su na pravi način reprezentovali našu zemlju.

Denis Jurakić je u kategoriji do 55 kg, sa 4 pobede i 2 poraza, osvojio 7. mesto i na taj način bio naš najbolje plasirani reprezentativac. Na putu do tog plasmana, Denis je savladao takmičare iz Rusije, Hrvatske, Ukrajine i Italije, a izgubio od dva takmičara iz Poljske.

Takođe, njemu uz rame je bio i Božo Elezović, koji je u kategoriji do 81 kg, uspeo da savlada reprezentativca iz Italije, a poražen je od strane takmičara iz Ukrajine i Rusije.

Imajući u vidu da im je ovo prvi ovogodišnji nastup na jednom od evropskih kupova, postignuti rezultati se mogu tretirati kao veliki uspeh. Sada je na njima da nastave sa dobrim radom, kao i na samom klubu da im se obezbede adekvatni uslovi za dalje sportsko usavršavanje.

Turnir u Zrenjaninu su ponovo obeležili naši takmičari uzrasta mlađih pionira, kao i najmlađi poletarci.

U konkurenciji mlađih pionira, u kategoriji do 27 kg, Dejan Grujić je osvojio srebrnu medalju, a do 30 kg, Nemanja Milić je osvojio prvo mesto. U kategoriji do 42 kg, Saša Francuski je osvoji bronzanu medalju, a u kategoriji do 60 kg, Mateja Vukmirica je osvojio srebrnu medalju.

Kod poletaraca, najbolji rezultat je ostvarila, Nevena Milić, osvojivši prvo mesto u kategoriji do , dok je Slobodan Bakić bio treći u kategoriji, + 50 kilograma.

Takođe, uspešni su bili i stariji pioniri, gde je Marijana Radnović u kategoriji do 57 kg, osvojila prvo mesto, dok je Saša Felbab u kategoriji do 46 kg, zauzeo treće mesto.

Na Prvenstvu Vojvodine za seniore, plasman za državno prvenstvo su ostvarili Srđan Maričić u kategoriji do 81 kg, osvojivši 3 mesto, kao i Milenko Sikimić u kategoriji do 73 kg, koji je na kraju takmičenja osvojio 7 mesto.

U svakom slučaju iza nas je jedan bogat vikend, prepun dobrih rezultata, i ujedno je sve to poslužilo kao uvod u ono što nam tek predstoji.

                                                                                                               Predsednik kluba

                                                                                                             Svetislav Vukmirica

Izveštaj u PDF formatu možete videti i preuzeti ovde.


Galerija fotografija:

Fotografije iz galerije možete pogledati ovde.