Denis Jurakić seniorski vicešampion države - 17.03.2012. godine, Prvenstvo Srbije za seniore, Niš


Na seniorskom prvenstvu države koje je održano u Nišu, Denis Jurakić je još jednom potvrdio da izrasta u vrhunskog džudistu i da je ispred njega svakako blistava sportska budućnost. Iako je tek zakoračio u konkurenciju juniora, uspeo je da osvoji seniorsko srebro i da na putu do finala savlada dosta iskusnije borce od sebe. Jedini poraz je doživeo u finalu od Predraga Nikolajevića iz pančevačkog Dinama, prošlogodišnjeg sedmoplasiranog sa juniorskog Prvenstva Evrope. Zbog svega toga očekujemo da Denis nastavi sa ovakvim rezultatima i da se izbori za status juniorskog reprezentativca Srbije.
Pored njega na ovom šampionatu su nastupili i Stefan Detari i Nikola Majstorović, ali nisu uspeli da ostvare rezultat, odnosno plasman u prvih pet boraca u svojim težinskim kategorijama.
Takođe, treba istaći da su naša dva bivša člana, Ilija Ciganović u kategoriji do 66 kg i Filip Križan u kategoriji do 73 kg, ponovo osvojili titule seniorskog prvaka Srbije i na taj način potvrdili činjenicu da je Džudo klub Partizan Kikinda oduvek bio klub koji je stvarao istinske šampione.

Rezultati:

1. Denis Jurakić, ktg 60 kg, 2 mesto.

Učestvovali:

2. Stefan Detari, ktg 73 kg,
3. Nikola Majstorović, ktg 100 kg.


Predsednik kluba
Svetislav Vukmirica

Izveštaj u PDF formatu (za štampu) možete videti i preuzeti ovde.Foto galerija: